NLP

Dat NLP de afkorting is voor “Neurolinguïstisch Programmeren”, heb je snel genoeg gevonden, maar wat betekent dat dan?

Het gaat er eigenlijk om dat je je brein en de taal gebruikt om veranderingen te bewerkstelligen. Zo kun je vastgeroeste overtuigingen waar je last van hebt, veranderen in overtuigingen die helpend zijn. Je kunt je denkpatronen en daarmee je blik op de wereld veranderen. Daarvoor gebruik je al je zintuigen.

NLP is een hele effectieve manier om te leren zien hoe je jezelf tegenhoudt om de dingen te doen die je wilt doen en hoe je jezelf weer in beweging kunt zetten. Dat leer je door te oefenen tijdens de coaching en in je eigen omgeving.

Als je een intakegesprek aanvraagt, merk je al meteen dat er veel meer gebeurt dan tegenover elkaar zitten en praten over je probleem. Als je meteen een eerste sessie boekt, ervaar je meteen dat er iets aan het verschuiven is; in wat je gelooft over jezelf of de ander, in de mogelijkheden die je ziet, in de hoop die je voelt.

Naast de practitioner NLP, heb ik de Master NLP zowel bij Robert Dilts, Suzy Smits en Judith Delozier in de VS als bij Het IEP in Nijmegen gevolgd, evenals de Health Certification Training.