coach, counselor en trainer
Irma Bosman

Website gemaakt door Zo werkt iT

Grenzen stellen

Veel mensen vinden het moeilijk op een natuurlijke wijze aan te geven waar hun grenzen liggen aan met name hun belastbaarheid. Ze worden in plaats daarvan kwaad op hun leidinggevende die hen teveel werk ‘door de strot duwt’. Vanwaar die boosheid?

Ken je dat? Zo’n collega die steeds de hakken in het zand zet en geen stap buiten afgesproken kaders wil zetten? 

Lees verder ...


Wie inspireer(t) je?

Zucht, kreun … Janneke stapt de kamer binnen. Ik word onmiddellijk afgeleid. Moet ik vragen wat er is? Meeleven? Doen alsof ik  niets merk? Ze is heus heel aardig, maar ik word zo moe van dat gezucht. Ongewild beïnvloedt haar gedrag me.  
 
Ik weet dat spiegelneuronen in ons brein ervoor zorgen dat we kunnen voelen wat anderen voelen, waardoor ik het mechanisme begrijp, maar ze hoeven niet tegen me te werken. Ik kan ze vóór me laten werken.

Lees verder ...


Wat je water geeft, groeit

Voor veel mensen is het gemakkelijker ergens kritiek op te geven dan de positieve kant ervan te belichten. Kritiek spuien lucht even op, maar op de lange duur word je er niet vrolijk van. Dat komt doordat je energie meegaat met je aandacht. Dus als je je veel bezig houdt met dingen die niet goed gaan, voel je je ook vaker somber of pessimistisch gestemd.

Lees verder ...

 

Mensen die de zon in andermans leven brengen, zullen zelf ook haar stralen voelen.


Sir James M. Barrie